Bli med Dag Erik Pedersen og mange andre på en herlig sykkeltur i september

Har du lyst til å bli med Dag Erik Pedersen og mange andre på en herlig sykkeltur i september – og samtidig støtte kreftsaken? Da skal du lese videre!

«Granfondo Don Pedro» er en organisert sykkeltur arrangert av tidligere proffsyklist og NRK-profil Dag Erik Pedersen og hans kjæreste Ania Veliz. Ania ble rammet av kreft ifjor, men er nå ferdig behandlet og håper hun er helt frisk. – Granfondo er vår måte å gi noe tilbake til sykehuset og det norske helsevesenet, forteller de begge med stort engasjement.

– Tanken bak det hele er å få folk opp av sofaen og ut på sykkel, sier Dag Erik, som for mange unge nok er mest kjent som programleder for «Mesternes Mester» på NRK gjennom flere sesonger.

– Å ta en rolig sykkeltur er godt for kroppen, og ikke minst for kreftpasienter, sier Dag Erik, som nå håper på stor oppslutning om sykkelturene under Granfondo Don Pedro i Oslo på lørdag den 2. september. For som han sier: – Vi røyker oss jo ikke lenger ihjel, vi sitter oss ihjel!

Så føyer han til at det er utrolig flott at Oslo universitetssykehus er med på laget og samarbeider med ham om å rekruttere såvel pasienter som ansatte til å bli med.

– For ikke bare gir dette helsegevinst for hver enkelt deltager. Påmeldingsavgiften på kr. 500,- går i sin helhet til Kreftforeningen eller til Radiumhospitalets fond, sier Pedersen, som stolt kan bekrefte at han nærmer seg 2,5 millioner ferdig skattede kroner som nå er overført til Kreftforeningen siden starten på dette i 2014.

Du kan velge mellom tre ulike turer på lørdag 2. september. Starten går kl. 14:00 fra Rådhusplassen i Oslo – eller på Ekeberg:

– Familieturen (17 km) passer for barn og familier
– Mosjonistturen (32 km) passer for alle
– Proffturen (110 km) passer for deg som har syklet endel

Alle som melder seg på via stand får utdelt den populære sykkeltrøyen til Granfondo Don Pedro, som arrangeres i samarbeid med IF Frøy.

I tillegg til deltageravgiften vil det påløpe et administrasjonsgebyr fra EQ Timing (20 kr) og en engangslisens for Norges Cykkelforbund på kr. 50,- for pålagt deltagerforsikring.

Sykehuset støtter opp
– Vi er svært glad for samarbeidet med Dag Erik Pedersen og håper alle OUS ansatte griper muligheten til å bli med på sykkelturen både fordi det er en flott idrettsopplevelse, men også fordi vi sammen kan bidra til å støtte en viktig helsesak, sier HR-direktør Morten Meyer, som gleder seg til sykkelturen.

Afterbike på Kontraskjæret
Etter sykkelturen er det samling for alle distanser på Kontraskjæret i Oslo sentrum. En familievennlig samling med levende musikk, grillmat, is, brus samt øl og vin til de som måtte ønske det.